Ut i naturen med våra iPads

Vilket underbart väder det äntligen har blivit. Idag passade vi i ettan på att ta en extra utflykt till skogen för att njuta av solen och våren. Vi tog med oss våra iPads för att filma livet i myrstacken. Efter att ha sett en film och läst om den här spännande lilla varelsen ville vi se om vi kunde få en verklig inblick i myrornas liv. Tanken är att eleverna ska göra egna faktafilmer om myran, där de använder sina filmer och berättar om allt de lärt sig.

Visste ni till exempel att myrorna har boskap som de sköter om och mjölkar? Fråga eleverna i ettan så kan de berätta mer.

Ute i skogen passade vi också på att fotografera de vårtecken vi kunde hitta. Det blev vitsippor, blåsippor, knoppar, växter och fåglar.

Som vanligt när vi är i skogen bjöd naturen på fler upplevelser än det planerade. Vi såg en rovfågel jagas av ett gäng tärnor. Förmodligen tyckte de att den kom för nära deras bon. Vi hörde också en större hackspett hacka mot en trädstam. Då passade vi på att öppna appen Kvitter där vi kunde titta hur hackspetten ser ut, lyssna på dess läten och även läsa lite fakta.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Annonser

Om sandbergskajessica

Jag arbetar som lärspridare och mentor får år 1. Visa alla inlägg av sandbergskajessica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: