Nu är vi igång!

Nu är paddorna igång i nästan alla klasser. Responsen från eleverna har varit otroligt positiv. ”Det här var den bästa skoldagen någonsin” och ” Jätte-, jätte, jätteroligt” var två av kommentarerna från eleverna i årskurs ett efter dagens iPadlektion.

Idag har vi i ettan gjort egna filmer i appen ”Puppet Pals”. Barnen har valt figurer, bakgrunder, handling och spelat in prat till sina små filmer. Sedan tittade vi på några av filmerna och pratade lite om vad vi ska tänka på till nästa gång vi gör filmer. Att det är viktigt att prata högt och tydligt och att sitta någonstans där det är ganska tyst var två av reflektionerna efter filmvisningen. Det känns kul när barnen själva upptäcker hur de kan vidareutveckla sina filmer.

Vi har också arbetat med appen ”Happi läser” i vilken eleverna får läsa ett ord och därefter välja vilken av tre bilder som passar till.

Titta på korten här nedan i bildspelet så kommer ni att se hur det lyser i barnens ögon, hur de är helt fokuserade på sin uppgift, hur nära de samarbetar med varandra och hur glada de ser ut. Jag blir bara allt mer övertygad om hur fantastiskt detta pedagogiska redskap fungerar för barn.

Nu längtar jag till nästa iPadvecka med alla de lustfyllda inlärningssituationer den kommer att föra med sig.

Trevlig helg på er alla!

Jessica

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om sandbergskajessica

Jag arbetar som lärspridare och mentor får år 1. Visa alla inlägg av sandbergskajessica

2 responses to “Nu är vi igång!

  • Jens Ode

    Hej! Vi på Happi Papi som utvecklat Happi läser blir väldigt, väldigt glada över att se bilderna på de glada barnen och höra att appen fungerar bra i utbildningssammanhang.

    Vi tar gärna emot kommentarer eller förslag på förändringar som gör appen bättre för skolmiljön.

  • sandbergskaskolanjessica

    Vad roligt att ni har hittat till vår blogg. Vi kan diskutera eventuella förslag på vårt nästa iPadmöte. Titta gärna in fler gånger, vi uppdaterar bloggen kontinuerligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: